subota, 21. travnja 2012.

8 savjeta za nanosenje sjene za oci !


Jeste li sigurne da nanosite sjenu za oči na pravi efektan način? Neki profesionalni šminkeri su doveli ovu vještinu do savršenstva, dok neki od nas, amatera, apsolutno promaše prilikom šminkanja, i to doslovce.
Jedna od tih profesionalki je i Kim White, američka vrhunska visažistica, koja obožava da oslikava lica. Ona otkriva nekoliko stvari na koje trebate obratiti pažnju prilikom nanošenja sjene za oči.
- Složite boje na vašim kapcima - Kada nosite jednu ili više sjena na kapcima, obratite pažnju da se one slažu i utapaju jedna u drugu, u blagim prelazima.
- Pazite da ne izgledate kao da vas je neko pretukao - Pazite kada stavljate tamne sjene (crnu, sivu, plavu), jer tanka je linija između seksi izgleda i pretučenog. Željeni izged ćete postići ukoliko nanesete sjenu u vidu kruga, luka ili elipsastog oblika. Pravilni oblici nikada ne izledaju kao modrice.
Postignite bolji učinak sa vašom sjenom - Nanesite sjenu sa namočenom četkom da biste dobili intenzivniju boju. Sjena se može pojačati kao liner kada je nanesete sa liner četkicom namočenom u Visine, kapi za oči. Osim toga možete pojačati sjenu tako što ćete prije njenog nanošenja, staviti masniju kremu na kapak, tako ćete biste dobiti sjanu i glatku teksturu.
- Nemojte misliti da masna sjena ne treba ponovno nanošenje -Kada nanosite masnu sjenu za oči morate paziti, jer se ona zna razmazati na sve strane, a nakon izvjesnog vremena se nakupi na jednom mjestu.
- Istaknite ono što imate - Ako imate puni, okrugli kapak, razigrajte se nanoseći sjenu ukoso. Duboke, uvučene oči ćete istaći sa svjetlucajućim sjenama, a bademaste oči nanoseći sjenu duž linije trepavica.
- Nemojte „zaglaviti“ na smeđoj nijansi - Postoje raznorazne nijanse sjena koje vam mogu jako lijepo istaći oči. Probajte boju ametista, indiga, bakra...
- Učinite sjenu trajnijom - Prirodna masnoća na vašim kapcima može „pojesti“ sjenu. Da biste to spriječili prvo nanesite bazu za sjenu, ili nakon sjene nanesite malo prozirnog pudera.
- Ne zaboravite da otresete četkicu - Prilikom svakog nanošenja sjene, jednostavno otresite malo četkicu nakon što ste je umočili u sjenu, ili ako je spužvica za sjenu u pitanju samo malo puhnite u nju. Na taj način ćete sprijećiti da višak sjene ne završi na vašim obrazima, a i spriječit ćete neravnomjerno nanošenje sjene.


Nema komentara:

Objavi komentar