utorak, 17. travnja 2012.

Sminka za mlade djevojke

Najvažnije pravilo za tinejdžerke je da brinu o svojoj koži, koja je u ovom periodu života najvitalnija.






Pravilo 1. Bez teške šminke
Mlade djevojke često su u iskušenju da primjene “total mejkap” po ugledu na zvijezde koje gledaju u časopisima ili na televiziji. Šminka, međutim, ne bi smjela da bude teška. Stoga izbjegavajte debele slojeve pudera, koji štete koži, to je imperativ za šminkanje mlade kože.

Pravilo 2. Svakodnevno čišćenje kože
Koža tinejdžerki sklona je bubuljicama i mitiserima, pa tim prije bi trebalo da obratite pažnju na čišćenje kože. Na nečistoj koži nijedna šminka ne izgleda savršeno i dodatno stvara rizik za pojavu bubuljica. Svake večeri obavezno dobro očistite lice od šminke, ma koliko to predstavljalo problem poslije kasnog noćnog izlaska. Samo tako koža će duže ostati vitalna i u kasnijem životnom dobu.

Pravilo 3. Kameni ili prah puder
Od šminke savjetujemo eventualno kameni ili prah puder da bi se izjednačio ten ako za tim ima potrebe. Tečni puder obavezno izbacite iz upotrebe, ako ga koristite.

Pravilo 4. Svijetle sjenke
Na kapke možete staviti malo sjenke u svijetloj nijansi. Uz trepavice, na gornjem kapku izvucite krejon u plavoj, zelenoj ili ljubičastoj boji, ali tanko.
Stavite maskaru u tankom sloju, nanesite je od korena trepavice.
Obrve očešljajte češljićem za obrve, a ako su vam malo svjetlije možete ih diskretno potamnjeti smeđom sjenkomili olovkom.

Pravilo 5. Usne – sjaj i labelo
Na usne stavite samo sjaj ili labelo, djelovaće prirodnije. Jak ruž na usnama ni u najsvečanijim prilikama nikako ne ide uz godine – djelovaće napadno i neprimjereno.


Nema komentara:

Objavi komentar