petak, 27. travnja 2012.

Sorcevi za 2012.

Šorcevi su u modi i ovo proljeća, pogledajte kako ih možete kombinovati za izlaske u grad, ali i za proljetne šetnje. Uživajte!











URBAN SAFARI

Stalno se vrtimo oko urban safari trenda, a nikako da se pozabavimo samo njim, jednostavno ne stiže na red, toliko je tema o kojima vam želimo pisati. Šorcevi su ključni dio urban safari stila, originalno možda više bermude, ali vremenom se bermude skratiše do kratkih hlačica. Za urban safari trend potrebno vam je malo bijele, malo bež, za začin su dopušteni svi zemljani tonovi i drveni nakit. Recept veoma jednostavan, ako ga volite, nositi ga je lako.  Ključni elementi: bež šorc i bijela tanka pamučna  košulja, ležernog kroja, sa rukavima na kopčanje na pola dužine i malim džepovima naprijed.





KOLOR BLOK

Šorceve u veselim bojama uglavnom nosimo u sportskim i razigranim kombinacijama, uz patike, starke, mokasinke, japanke, ali zašto ne bismo probali nešto drugačije? Ove godine jark eboje je popularno nositi u bloku, kombinovati ih više zajedno, a nama se sviđa ciklama sa jako narandžastom.



ZEMLJANI TONOVI

Ljeto u prirodnim bojama pijeska i zemlje je najljepše. Zato vam uz maslinasto zeleni lagani svilenkasti šorc predlažemo končanu majicu šireg kroja i sandalice boje konjaka. To je kombinacij u kojoj ćete ukusno dotjerano izgledati i za dan, kao i za noć.

NEUTRALNO / NUDE

Boje pudera, krem, neutralne nijanse, polako postaju svesezonski trend i vraćaju se sa svakom novom kolekcijom. One imaju neku profinjenost i eleganciju, nenametljive su, jednostavne za kombinovanje. Trend neutralnih boja možete nositi i sa šorcevima i to i u dnevnoj i večernjoj verziji. Sa ovakvom kombinacijom kakvu vam predlažemo, spremne ste i za neki poseban izlazak.

ROMANTIČNO

Romantika se ovog ljeta vratila i osvojila modne piste, reklamne kampanje, pa i naše trgovine. Cvjetići, čipka, ručno rađeni detalji, dobiće i samo svoju temu na našem portalu, a danas samo želimo smjestiti mali teksas šorc u romantični stajling.




















subota, 21. travnja 2012.

Sta obuci na vjencanje?

Doblili ste poziv za vjenčanje vaših prijatelja, a vi ne znate šta ćete obući? Znati kako se obući na vjenčanje veoma je važno. Ako ste obučeni previše fansy ili niste uopšte fansy sigurno ćete svima upadati u oko. To sigurno nije dojam koji želite ostaviti na vaše prijatelje i sretni par. Evo nekoliko savjeta koje možete iskorititi kada idete na vjenčanje. 
















1. Obratite pozornost na poziv. Ako upućuje na to da obučete formalnu haljinu ili crnu kravatu, onda znate da se morate potruditi da  izgledate lijepo i otmjeno. To znači da je u pitanju smoking ili odijelo i kravata za muškarce i duga svečana haljina za žene.

2. Obratite pažnju na mjesto održavanja vjenčanja. Ukoliko je vjenčanje vani, onda možete obući i neku casual varijantu, a ukoliko je vjenčanje u nekom otmjenom restoranu vaša odjeća mora biti prilagođena tom ambijentu.

3. Suzdržite se od totalnog casual looka, osim ako na pozivnici ne piše da se trebaju obući traperice i majica. Prije svega, vi idete na vjenčanje, a ne na popodnevnu kafu. Čak i ako je vjenčanje vani, sam čin vjenčanja je svečani, pa tako i zahtjeva određenu pristojnost kada je u pitanju oblačenje. Poslovna haljina ja krajnja granica do koje možete ići.

4. Izbjegavajte boje koje su previše jake i uzorke koji su previše divlji. Obje ove stvari će vam pomoći da se istaknete ali na lošem putu.
5. Imajte na umu vrijeme. Trebali biste odabrati odjeću koja je prikladna za sezonu kako bi se udobno osjećali. Provjeriti vremensku prognozu za dan vjenčanja, tako ćete znati da li trebate nositi kaput ili ponijeti kišobran.

6. Saznajte što će drugi gosti nositi. Ako njihov stil odgovara vašem stilu odijevanja možete se ravnati po njima, pa su vam manje vjerovatnoće da ćete pogriješiti.

7. U krajnjem slučaju, ukoliko ne znate kako se trebate obući pitajte mladenku ili mladoženju.  Oni će vam najbolje reći. Ali to koristite samo u krajnjem slučaju, ili ukoliko ste veoma bliski sa njima.
Pogledajte i nekoliko savjeta šta nikako ne trebate nositi na vjenčanje:
Bijelu boju. Bijela boja je razervisana za mladenku i vi je ne biste trebali nositi kako je ne biste zasjenili. Možete obući bijelu haljinu, koja ima neki print na sebi ili haljinu u krem boji.

Crno na dnevno vjenčanje.
Traperice.
Ništa što previše otkriva ili je previše seksi.
Ništa poderano, obojeno, preveliko ili premalo za vas.
Ništa bez rukava na religijska vjenčanja. Ukoliko se ipak odlučite za takvu haljinu, ponesite vestu, sako ili šal, čime ćete prekriti ramena. 









Kolekcija suncanih naocala Victorie Beckham

Sve uspješnija modna dizajnerica, Victoria Beckham, za proljeće i ljeto 2012. pripremila je i odličnu kolekciju sunčanih naočala.
Sama dizajnerica ističe da njena kolekcija sadrži različite modele kako bi u njoj savršen primjerak za sebe mogli pronaći ljudi s različitim ukusima i oblicima lica. 

Ove naočale, inače, ručno izrađene u Italiji, ne samo da će upotpuniti vaš stil, nego su i odlična zaštita od štetnog UV zračenja.

''Kroz našu kulturnu historiju svjedoci smo da je stil mnogih velikih ikona poput Jamesa Deana, Jackie Kennedy Onassis ili Karla Lagerfelda obilježeni sunčanim naočalama. One su vrlo često bile ključni element modnog identiteta mnogih slavnih ljudi'', istakla je Victoria.


























Budite moderna trudnica!

Trudnoća je lijepi životni period u kojem se svaka žena osjeća posebno. To što ste trudni ne znači da trebate nositi široku i vrećastu odjeću. Trudnička odjeća može biti vrlo moderna i šik. 


U trudnoći sigurno nećete nositi štikle od 15cm, ali ostali detalji koje odaberete mogu vas učiniti lijepom i elegantnom. Moderni sako sa šljkoicama i mnogo nakita, učinit će vas glamuroznom i elgantnom.  Nosite svu odjeću koju imate, jer nemate razlog da je čuvate. Svečana odjeća se savršeno može ukombinirati u svakodnevne poslovne kombinacije. 

Duge haljine – duge haljine su super izbor za trudnice jer su veoma lijepe i udobne. Neka budu od prirodnih materijala. Ukrasite ih modernim glomaznim nakitom. Odličan su izbor za one dane kada vam se ne da birati šta ćete obući.
Pelerina – savršen je izbor za trudnice bez obzira na godišnje doba. Pelerina je savršena jer je možete prebaciti preko obične odjeće i ona će dati vašem stilu poseban pećat. Super je za svako doba dana i trenutno je vrlo moderna. 

Moderne cipele – na svu sreću trenutno iam predivnih cipela koje nisu na previsoku petu. Odabeite moderne oksfordice na vezanje ili popularne Ugg čizme. Elegantne baletanke su savršen izbor ukoliko želite izlgedati glamurozno. Ako ipak ne možete bez visokih peta, izaberite platforme. 

Tajice su neizostavne – tajice sui trenutno vrlo moderne u svim bojama, materijalima i dezenima. Za vas je ovo savršeno jer su vrlo udobne i jednostavne za kombiniranje. Tajice mogu izgledati vrlo glamurozno ako ih iskombinirate sa sakoom i modenim nakitom. Možete ih nositi i u sportskih kombinacijama uz topli džemper i ugsice. 

8 savjeta za nanosenje sjene za oci !


Jeste li sigurne da nanosite sjenu za oči na pravi efektan način? Neki profesionalni šminkeri su doveli ovu vještinu do savršenstva, dok neki od nas, amatera, apsolutno promaše prilikom šminkanja, i to doslovce.
Jedna od tih profesionalki je i Kim White, američka vrhunska visažistica, koja obožava da oslikava lica. Ona otkriva nekoliko stvari na koje trebate obratiti pažnju prilikom nanošenja sjene za oči.
- Složite boje na vašim kapcima - Kada nosite jednu ili više sjena na kapcima, obratite pažnju da se one slažu i utapaju jedna u drugu, u blagim prelazima.
- Pazite da ne izgledate kao da vas je neko pretukao - Pazite kada stavljate tamne sjene (crnu, sivu, plavu), jer tanka je linija između seksi izgleda i pretučenog. Željeni izged ćete postići ukoliko nanesete sjenu u vidu kruga, luka ili elipsastog oblika. Pravilni oblici nikada ne izledaju kao modrice.
Postignite bolji učinak sa vašom sjenom - Nanesite sjenu sa namočenom četkom da biste dobili intenzivniju boju. Sjena se može pojačati kao liner kada je nanesete sa liner četkicom namočenom u Visine, kapi za oči. Osim toga možete pojačati sjenu tako što ćete prije njenog nanošenja, staviti masniju kremu na kapak, tako ćete biste dobiti sjanu i glatku teksturu.
- Nemojte misliti da masna sjena ne treba ponovno nanošenje -Kada nanosite masnu sjenu za oči morate paziti, jer se ona zna razmazati na sve strane, a nakon izvjesnog vremena se nakupi na jednom mjestu.
- Istaknite ono što imate - Ako imate puni, okrugli kapak, razigrajte se nanoseći sjenu ukoso. Duboke, uvučene oči ćete istaći sa svjetlucajućim sjenama, a bademaste oči nanoseći sjenu duž linije trepavica.
- Nemojte „zaglaviti“ na smeđoj nijansi - Postoje raznorazne nijanse sjena koje vam mogu jako lijepo istaći oči. Probajte boju ametista, indiga, bakra...
- Učinite sjenu trajnijom - Prirodna masnoća na vašim kapcima može „pojesti“ sjenu. Da biste to spriječili prvo nanesite bazu za sjenu, ili nakon sjene nanesite malo prozirnog pudera.
- Ne zaboravite da otresete četkicu - Prilikom svakog nanošenja sjene, jednostavno otresite malo četkicu nakon što ste je umočili u sjenu, ili ako je spužvica za sjenu u pitanju samo malo puhnite u nju. Na taj način ćete sprijećiti da višak sjene ne završi na vašim obrazima, a i spriječit ćete neravnomjerno nanošenje sjene.


Koristenje tusa za oci !


Nanesite tuš za oči bez poteškoća


Svi mi želimo da izgledamo sjajno i osjećamo se prekrasno, zašto onda ne bismo nanijeli tuš na oči. Tuš vam može definitivno dati onu senzualnost, klasični izgled ili seksi izgled ukoliko to želite da postignete. Problem je u tome što ne zna svako kako pravilno nanijeti tuš na oči. 



Prvo se malo poigrajte sa svojim tušem dok ne pronađete izgled koji vam se dopada ili pitajte neku kozmetičarku ili make-up artista za savjet, šta vama najbolje pristaje.

Već ste kupili tuš, bilo da se radi o onome tečnom ili u olovci. Prije nego što počnete stavljati tuš nanesite korektor, puder i sjenu na oči.

U zavisnosti od oblika vaših očiju počnite ga nanositi od ugla vaših očiju kod nosa i nemojte prestajati sa nanošenjem sve do kraja vaših očiju. Sve zavisi koliko debela želite da vam bude linija tuša, prvo označite to područje a zatim ga ispunite. Pokušajte zadržati ruku mirnom dok to radite.

Postoji 5 različitih oblika očiju: okrugle, ovalne, velike, sastavljene i razdvojene oči. Nanesite tuš u zavisnoti kakve oči imate:

Okrugle: Krenite od unutrašnjeg ugla ka vanjskom, što čini da izgleda produžetak linije, jer će vaše oči čini izduženijim.

Ovalno: Započnite liniju od unutrašnjeg ugla i završite je na vanjskom uglu, bez produžavanja.

Sastavljene oči: Želite učiniti da izgledaju kako da su udaljenije, to ćete učiniti tako što izvučete eyeliner malo deblje u unutrašnji dio oka i tanje prema kraju.

Rastvaljene oči: Neka vam bude tanja linija gdje počinje ugao oka, a deblja gdje se zavrašava.

Velike oči: Najbolje će biti da samo definišete liniju iznad vaših trepavica.

Ako pogriješite namočite štapić za uši u vodu i očistite neželjene linije. Nanesite puder ili korektor i pokušajte ponovo.

petak, 20. travnja 2012.

Savrsen ten !


Ljepota iz tanjura: 7 namirnica za savršen ten


Ljepota dolazi iznutra, osobito ako je riječ o onome što jedete. Kako biste izvrsno izgledali birajte hranu koja će nahraniti i vašu kožu te ju zadržati lijepom

  AVOKADO

Ovo tropsko voće je idealan izvor biotina. Koristan je za suhu kožu, jake nokte i sjajnu kosu. Jedite ga povremeno, a možete ga i staviti u kriškama na isušenu kožu lica.














ZELENI ČAJ

Ovaj čaj je „magazin" polifenola. Pijte ga što češće, jer je jedna od najboljih namirnica za zdravu kožu, a koristan je i kao diuretik. Idelano bi bilo da popijete dnevno barem četiri šalice ovog čaja.


RAJČICE

Studija njemačkih znanstvenika je otkrila da likopen kojeg ima u velikim količinama u rajčici blagotvorno deluje na opekotine od sunca. Napravite pastu s maslinovim uljem i koristite je svakodnevno deset tjedana. Hranljive materije ovog povrća usporavaju štetu od slobodnih radikala.

LOSOS

Znanstvenici su otkrili da ova vrsta ribe usporava starenje. Losos sadrži astakanthin, karotenoida koji poboljšava elastičnost kože pa ćete imati manje neprijatnih linija na licu.


JAJA

Jaja su izvor proteina. Sadrže i biotin koji štiti suhu kožu.




NAR

Ovo voće je bogato antioksidansima. Na kožu djeluje blagotvorno jer osigurava kolagen. Pomaže i u zarastanju rana kada ga nanesete lokalno.


ORASI

Ako jedete orahe, koji su bogati omega 3 masnim kiselinama, imat ćete zdravu kosu. Korisni su i za održavanje tena mlađim.







četvrtak, 19. travnja 2012.

Haljina

Za vrlo kratko vrijeme mozete sami da sasijete sebi divnu haljinu, a evo i kako:


Nosenje sala na 25 nacina


Dolce i Gabbana torbe za proljeće 2012.

Talijanska modna tvornica Dolce & Gabbana u novoj kolekciji torbi za proljeće 2012. prikazuje nostalgiju za 1950-im godinama, životu u Italiji, i modnim trendovima koji prikazuju ugođaju malog sicilijanskog grada.




Domenico Dolce i Stefano Gabbana su u novoj kolekciji za sljedeću sezonu pokušali prenijeti dašak talijanskog duha karakterističan za manje gradove ove zemlje. Čipka, pletivo i žive boje glavne su karakteristike ove kolekcije. Jedno smo sigurni ovaj dvojac je svojom maštom ponovno ostavio bez daha sve pobornice mode.








Mango 2012













Savjeti za što učinkovitije čišćenje lica



Svi već znamo koliko lijep i njegovan ten može popraviti naš izgled, ali i samopouzdanje. Nekima je genetika ovdje bila sasvim dovoljna, no, većina ljudi se mora potruditi kako bi postigla lijepu kožu lica.
Evo što je korisno napraviti kako bi učinkovito skidali šminku, a vaša koža zablistala:
-          Šminku prvo skinite sa vlažnim maramicama ili nekim drugim sredstvom za skidanje šminke i tek onda se umijte gelom. Gel za skidanje šminke u većini slučajeva ne skida dobro korektor i tragove pudera pa nije dovoljan.
-          Nakon umivanja kožu lica obavezno očistite i tonikom za lice. Bez obzira kakav ten imali birajte blage tonike koji će vašu kožu osvježiti, a ne iziritirati.
-          Nemojte pretjerivati s umivanjem. Umivanje češće od dva puta dnevno vam može više naškoditi nego pomoći. Ako imate osjetljivu kožu stručnjaci preporučuju umivanje jednom dnevno i to uvečer prije spavanja.
-          Redovito čistite pore.
-          Kupujte preparate koji odgovaraju vašoj koži, ne moraju biti skupi ali je bitno da su dobri i kvalitetni.