petak, 25. svibnja 2012.

Kako pravilno nalakirati nokte?

Lakiranje noktiju na rukama ili nogama može ponekad biti prava noćna mora. Važno je prvo pripremiti nokte transparentnim lakom za nokte (bazom za lak) koji će ispraviti sve neravnine kako bi lak u boji izgledao ljepše.
Lakiranje noktiju na rukama ili nogama može ponekad biti prava noćna mora. Važno je prvo pripremiti nokte transparentnim lakom za nokte (bazom za lak) koji će ispraviti sve neravnine kako bi lak u boji izgledao ljepše.



Osim toga, baza za lak može dobro poslužiti i za jačanje noktiju. Za tanke i slabe nokte pogodan je Deborah Instant Hardner koji stimuliše rast novog i snažnijeg keratina od kojeg je građen nokat. Nokte sklone 'listanju' možete nahraniti lak-bazom protiv pucanja (Deborah Strengthening Base). 












Kao i za sve ostalo, i za pravilno lakiranje noktiju potrebno je puno prakse. Valja naučiti koliko laka treba nanijeti na koji nokat. To ćete sami znati ocijeniti. Dužinom nokta nanesite lak, pažljivo povucite kistom, pa opet nanesite dužinom nokta, dok ne postignete savršenstvo. Treba vježbati, a za moguće greške postoje specijalni korektori za lakove.


Nokte možete dotjerati i raznim ukrasima, ali sjetite da je 'manje gotovo uvijek više'. 
















Deborah nudi cijeli niz raznih modnih dekoracija za nokte kojima možete iskazati svoju jedinstvenu osobnost i kreativnost. Dekoracije dolaze u paketu s alatom uz pomoć kojeg ih nanesite na bazni lak (Deborah Nail Space) ili Deborah 7 days lak u boji. Kako biste postigli trajnije rezultate nanesite jedan ili više slojeva sjajnog nadlaka (Deborah Brilliant Top Coat). 


























Lancome nudi Le magnetique, tamni lak za nokte s magnetskim česticama koje se, ako svježe nalakirane nokte približite magnetiću koji dolazi zajedno s lakom, skupe na površini nokta čineći zvijezdu. Jedan nokat ili svi, magičnost izbora je vaša.




























I još jedan trik za kraj - imate li okrugle nokte, optički ćete ih učiniti izduženijima ako lak ne nanosite do rubova.

nedjelja, 6. svibnja 2012.

10 stvari koje morate znati o šamponima

Ni najbolji šampon neće imati učinka ako ga ne upotrebljavamo pravilno. Kako bi izvukli maksimum iz svog šampona, trebali bi o njima znati neke činjenice koje inače uzimamo zdravo za gotovo

Bez obzira na kvalitetu šampona, on ne može promijeniti vašu kosu
Šamponiranje nije najvažniji dio pranja
Masiranje tjemena tijekom pranja i detaljno ispiranje kose važniji su od vrste i količine šampona koju nanosimo. Vrhovima prstiju umasirajte šampon u korijen kose kako bi potpuno uklonili višak sebuma da bi korijen kose mogao lakše 'disati'. Detaljno ispiranje također je važno kako bi potpuno uklonili ostatke šampona s kose i spriječili da se kosa brzo masti.
Prirodni sastojci nisu uvijek najbolji
Ako šampon sadrži neke od prirodnih sastojaka, to ne znači da je sigurno koristan za vašu kosu, naprotiv, sastojci poput limuna mogu nadražiti kožu vlasišta, a mentol može izazvati alergijske reakcije.
Ne očekujte volumen kao na reklami
Iako neki šamponi pridonose većem volumenu kose, lokne i bujna kosa koju vidimo na televizijskim reklamama ipak su rezultat truda i strpljenja stručnjaka koji brinu za kosu modela. Koliko god izgledalo jednostavno, ipak bez četke i fena nema lijepe i bujne kose.
Manje je više
Prevelika količina šampona može imati suprotan učinak – previše pjene otežava potpuno prodiranje šampona do tjemena i uklanjanje sebuma s vlasišta. Bolji učinak ima dvostruko nanošenje male količine šampona nego jedno pranje s puno šampona.

Egzotični sastojci su samo mit
Aktivne formule, posebni sastojci poput raznih ulja, enzima ili egzotični sastojci poput kavijara trebali bi činiti od jedan do pet posto količine šampona da bi postigli učinak koji obećavaju. No oni su, ako ih uopće ima u šamponu, u iznosu od 0,1 posto i manje, što znači da nemaju nikakav učinak jer je njihova količina premala.
Profesionalna sredstva za njegu kose dostupna su svugdje
Mitovi o lošijoj kvaliteti profesionalnih proizvoda za kosu kupljenih u običnim drogerijama stvar su prošlosti. Danas su sredstva koja koriste profesionalci dostupna svugdje i svakome i jednake su kvalitete kao ona koja koriste stručnjaci u frizerskim salonima.
Plava kosa zahtijeva detaljnije pranje
Kosa tretirana izbjeljivačem poroznija je i stoga osjetljivija na vanjske utjecaje, te može poprimiti boju iz okoline – iz smoga, sredstava za kosu, čak i minerala iz vode tijekom pranja. Stoga joj je potrebno detaljnije šamponiranje – nanošenje šampona barem dva puta te ostavljanje šampona na kosi duže (nekoliko minuta) i detaljno ispiranje nakon nanošenja šampona.
Kosa se ne 'navikne' na šampon s vremenom
Ako vam se čini da vaš šampon nije više učinkovit kao prije, ne radi se o navikavanju kose na šampon, nego o činjenici da se kosa mijenja s godišnjim dobima – pod utjecajem vlage, topline ili hladnoće može djelomično promijeniti teksturu te postati suha, beživotna ili bez sjaja. Ako je potrebno, nanesite povremeno masku za kosu kako bi joj vratili potrebnu vlagu ili hranjive sastojke.
Šampon ne mijenja kosu
Čak ni najkvalitetniji šamponi neće ostaviti neizbrisiv trag na vašoj kosi. Kao i vježbanje, šampon ima učinak sve dok ga upotrebljavate, no kad prestanete, nestat će i rezultati.
Sastojci su važni
Kemijska sredstva zaslužna za pjenu, koja se nalaze u šamponima, mogu biti uzrok iritacijama vlasišta. Obratite pozornost na sastojke šampona – amonij lauryl sulfat i sodium lauryl sulfat isušuju kosu, dok su njihove manje štetne zamjene sodium laureth sulfat TEA sulfati sastojci koji ne utječu loše na kosu i vlasište.

9 savjeta za kosu

Suhi zrak uzrokovan grijanjem radijatora ili klima-uređaja te hladni vjetar koji nam se zavlači pod kosu, mogu bitno utjecati na stanje naših vlasi. Upravo zato nam u vrijeme kada se (ne) veselimo pahuljama snijega, treba dodatna briga i njega uz koju će kosa biti zdrava, a frizura oblikovana po želji. Donosimo vam 15 omiljenih savjeta frizerskih stručnjaka uz koje kosa izgleda zdravo i podatno

Uz već postojeće proizvode u vašoj kupaonici ili smočnici možete imati kosu kao s reklama
Nepovoljni uvjeti u zimskim mjesecima ne snalaze nas samo na vanjskim niskim temperaturama na kojima nas šiba hladan vjetar i moče pahulje snijega. Suha toplina zaštićenog doma također utječe na stanje naše kose.
Nedovoljno vlažan zrak jednako loše djeluje na strukturu vlasi kao i hladnoća, i upravo zbog toga u ovom godišnjem dobu svojoj kosi moramo pružiti odgovarajuću zaštitu.
Kako biste dobili nove ideje za rješenje različitih problema, Zadovoljna.hr vam donosi potpuno nove savjete poznatih britanskih frizera.
Trik s toplim i mokrim ručnikom
Muči li vas beživotna kosa isprobajte tretman za koji vam je potreban vaš uobičajen regenerator ili maska za kosu koju ćete staviti na ručnikom osušenu kosu. Ručnik koji je dovoljno velik da ga omotate oko glave namočite, iscijedite i stavite u mikrovalnu pećnicu na 30 sekundi dok se ne zagrije. Iscijedite eventualni višak vode te ručnikom omotajte glavu. Držite ga dok se ne ohladi te naposljetku isperite kosu hladnom vodom.
Kokosovo ulje
Suhoj i lomljenu sklonoj kosi pomoći će kokosovo ulje koji je potrebno nanijeti na vlažnu kosu, prvenstveno na vrhove, i ostaviti petnaestak minuta. Nakon ispiranja nije potrebno nanositi regenerator. Ovo će tropsko ulje sjajno djelovati i u borbi protiv prhuti. Nakon što se nanese na tjeme i ostavi preko noći, potrebno ga je dobro isprati uobičajenim šamponom.
Ispravno feniranje
Muči li vas elektricitet nastao prilikom sušenja ili oblikovanja kose putem sušila, pomoći će vam dodatak za umjeravanje zraka. Sušite kosu od korijena prema vrhovima, a nakon što osušite kosu prozračite ih hladnim zrakom jer ćete tako 'zatvoriti' vlasi i spriječiti njihove isušivanje.
Jaja i maslinovo ulje za sjaj
Ovaj će vas savjet zasigurno podsjetiti na bakine trikove koji su uz pomoć namirnica u kuhinjskom ormariću rješavale sve probleme na kosi i koži. Razbijte jaje u zdjelu, polovicu ljuske ispunite maslinovim uljem koje ćete pomiješati s razmućenim jajetom. Masku nanesite na kosu, ostavite 15-ak minute i isperite.
Lak za kosu poboljšava teksturu
Želite li poboljšati teksturu kose, lakirajte je za vrijeme sušenja. Tako će osušena kosa biti vitalnija i puna života.
Ekstra volumen i bez uvijača
Prilikom sušenja vrhovima prstiju radite kružne pokrete na zatiljku i tako prirodno povećajte volumen svoje kose.
Lijek protiv elektriciteta
Ukoliko imate problema s naelektriziranom kosom, četku nasprejajte s lakom za kosu i tako spriječite 'nakostriješene vlasi'.
Zdravim životom do zdrave kose
Premda nitko ne voli savjete koji zahtijevaju dugotrajnu posvećenost i rezultat koji postaje vidljiv na kapaljku, upravo takav pristup daje dugoročne rezultate.
Kako biste imali zdravu kosu potrebno je redovito unositi hranu bogatu željezom i cinkom te vitaminima A, B i C. Kako voda čini jednu četvrtinu vlasi, poželjno je piti dovoljno tekućine. Vježbanje je također blagotvorno za zdravlje kose jer poticanjem cirkulacije utječe se na njezin zdravi rast.
Ovlaživanje životnog prostora
Lončić vode na radijatoru ili mirisne lampice s kakvim aromatičnim uljem ovlažit će zrak u vašem životnom prostoru i tako ga učiniti zdravijim okruženjem za vašu kosu.
Dugotrajni volumen
Kako biste osigurali dugotrajni volumen svojoj kosi nakon što je posušite ručnikom nanesite pjenu. Posušite je dok ne postane polusuha. Nanesite ponovno malo pjene i osušite je do kraja.


Pet savjeta za ljeto !


Želite li jače i zdravije kosti, dobro raspoloženje, bolji ten i snažnije mišiće, uživajte u prednostima koje nose ljetni mjeseci i kao nikad prije unaprijedite svoje šanse da jesen dočekate snažni i radosni. Dr. Mehmet Oz, kardiolog i jedan od najpoznatijih američkih stručnjaka za zdravlje, nudi pet savjeta za poboljšanje zdravlja tijekom ljetnih mjeseci.
1. Uživajte na suncu Melanom se ne dobiva zbog izlaganja sunčevim zrakama, nego samo zbog opeklina. Dakle, pazite da ne izgorite, ali svakodnevno se izlažite sunčevim zrakama. Time ćete dobiti potrebne količine vitamina D i niz drugih hranjivih tvari koje je nemoguće dobiti putem bilo kakve tablete, a popravit će vam se i raspoloženje. Protiv bora se borite kremama, ali tijelo, noge i ruke treba barem 15 minuta dnevno izložiti sunčevim zrakama bez zaštitne kreme. Uživajte, ali pazite da to ne bude u vrijeme najjačeg zračenja od 12 do 16 sati.
2. Hodajte Ljeto je idealno vrijeme za hodanje. A hodanje je jedinstvena aktivnost koja održava dobro zdravlje i produžava život. Ljeto je, zato izađite van i pronađite neki izgovor da barem pola sata šećete na svježem zraku. Ne morate vježbati, samo šetajte i budite slobodni.
3. Pazite na zdravstvenu ispravnost hrane Pazite na rok valjanosti, pazite i na hranu koja je duže u hladnjaku, a voće i povrće dobro perite. Kupujte lokalne proizvode, svježiji su, bogatiji hranjivim tvarima i obično jeftiniji.
4. Ne jedite zagoreno Ako pečete roštilj, pazite da riba, meso ili povrće ne zagore. Prilikom pečenja dolazi do stvaranja kancerogenih tvari – ne jedite komadiće koji nalikuju ugljenu. Meso uvijek marinirajte prije pečenja, tako se smanjuje količina štetnih sastojaka koji nastaju pečenjem.
5. Ljeto je – uživajte u ljubavi Srce mora imati razlog zbog kojeg će nastaviti kucati. Ljeto nije vrijeme za zanemarivanje ljubavi, pronađite zato ono što volite i posvetite se tome. Prije svega se posvetite onima koje volite, organizirajte aktivnosti koje ćete raditi zajedno, nešto novo, nešto što će vas iznova povezati i učiniti odnos koji imate jačim. Ovo se ne odnosi samo na romantične veze, nego i na obiteljske i prijateljske odnose.

srijeda, 2. svibnja 2012.

Osvjezite svoj izgled !




Osvježi svoj izgled

Kada je ljepota u pitanju, male promjene mogu donijeti velike rezultate.
Dobar je osjećaj biti siguran u sebe i svoj izgled. Samopouzdanje je svakako potaknuto i načinom na koji se drugima prezentiramo, odnosno koliko brinemo o svojoj vanjštini. Njegovan izgled uvijek je moderan i samo je refleksija našeg stvarnog stanja.

Puno nas je koji uspavani dugom zimom u proljeće osjećaju intenzivnu želju za promjenom. Baš zato je korisno s vremena na vrijeme počastiti se novim izgledom, novim modnim detaljem ili jednostavno napraviti promjenu po pitanju određenih rituala kada je ljepota u pitanju. Promjena je dobra, ona osvježava i stvara mjesta novim zanimljivim mogućnostima. Bez trošenja basnoslovnih svota novaca ili drastičnih mjera, uz par trikova na jednostavan način možete promijeniti svoj izgled i zasjati novim sjajem.

Revitalizirajte kožu

Briga o koži, kako lica tako i cijelog tijela, je temelj cijele priče. Izdvojite vremena bar jednom tjedno i dubinski očistite kožu. Koristite kremu za lice koja odgovara vašem tipu kože koja u sebi sadržava i zaštitni faktor protiv štetnih UVA i UVB zračenja i uvijek i bez iznimke prije odlaska na spavanje obavezno uklonite sve tragove šminke na licu.



Kad god za to imate priliku njegujte kožu ruku nanošenjem glicerinske kreme za ruke i vodite brigu o zanokticama i koži oko noktiju.
 
Cenzurom ormara do novog izgleda
Pretresite ormar i zasigurno ćete pronaći bar nekoliko komada odjeće koje niste jako dugo nosili, a koji još uvijek se daju iskoristiti. Istu stvar ponovite u maminom (ili bakinom= ormaru gdje ćete sigurno pronaći neku retro krpicu ili modni dodatak koji će osvježiti vaš izgled. 


Posjetite buvljak ili second hand dućan u kojem za doslovce nekoliko kuna možete pronaći zanimljivih stvari koje vam daju mogućnost novih kombinacija s komadima koje već posjedujete.

Malim detaljima do velikih promjena
Nova torbica upečatljive boje ili veličine ili modela koji totalno odskače van okvira vašeg modnog stila - osvježit će vas u potpunosti, a nosite li velike naušnice i nekoliko narukvica odjednom, pokušajte malo reducirati broj komada na sebi, odnosno ako rijetko posežete za komadom nakita napravite upravo suprotno. 


Uz pomoć marame ili šala uvijek je lagano postići efektno novi look i tako osvježiti neku staru odjevna kombinacija, a priuštite li si najlonke s uzorkom ili u nekim vedrim bojama, vaš stil dobiva novu dimenziju.

Kosa - učinite suprotno od onoga što inače radite
Ako niste za drastičnu promjenu izgleda, a imate dužu kosu, jednostavno razdjeljak prebacite na drugu stranu, odrežite šiške ili izravnajte kosu ako nosite prirodne kovrče, tj. počastite se loknama ako ste ravne kose. Bojite li se eksperimentirati s bojom kose, ne morate poduzimati drastične mjere, već si priuštite preljev par  nijansi svjetliji ili tamniji od one koju trenutno nosite. Nosite li kosu stalno raspuštenu ili podignutu u rep, učinite suprotno.


Poigrajte se šminkom

Isprobajte kako vam stoji maskara u boji. Potražite savjet vizažiste ili u kozmetičkom salonu - kako biste trebali, a obzirom na vaše crte lica, oblikovati svoje obrve. Ako ste ljubitelj olovke za oči, isprobajte sjenilo i obrnuto. Sjajila za usne zamijenite kremastim ružem ili onim matiranim bez sjaja, a uvijačem za trepavice učinite svoj pogled još privlačnijim i oči vizualno većima, samo nipošto ga ne koristite nakon što ste nanijeli maskaru na trepavice već samo i isključivo prije.




Nakit za 2012.


Trendovi nakita u 2012.

Nose se glomazne ogrlice, narukvice i prsteni.
Nakit je jedna od stvari koje muškarci slabo zamjećuju, ali žene prvo to uočavaju. Svaka žena zna koliko poseban nakit može podići najobičniju kombinaciju. Posebice iduće godine će nakit biti u prvom planu, jer dolaze u modu ogromni detalji. Na proteklim tjednima mode mogli ste primjetiti i kod svjetskih dizajnera da se nosi veliko prstenje, debele narukvice, pa čak i više njih, te da primjerice Armani kombinira viseće naušnice s dugačkim ogrlicama. 



Osim modnih dodataka s modnih pista donosimo modne trendove nakita koje već sada možete naći u dućanima, pa se tako i pripremiti za iduću godinu. Od ogrlica se uglavnom nose one teške, velike, bogate i dramatične. Lanac je ključni detalj većine ogrlica.




Bili oni pravi ili umjetni, nije važno - glavno da su biseri. No isti moraju biti u nekoliko nizova i izgledati što bogatije.



Na vintage i retro se također može često naići među kolekcijama nakita za 2012. godinu. Ipak postoji razlika - vintage su originalni komadi stari 50 godina zbog čega su cijenjeni i skupi, dok su retroimitacije takvih vintage komada dostupnije većem dijelu žena. Stoga birajte prema svojim mogućnostima. 


Narukvice su također poželjne u što većem izdanju bez obzira na stil.  Na revijama ih je među prvima pokazao Luis Vuitton, no trendu ogromnih narukvica su se priključili Yves Saint Laurent, Alexander Wang, Hermes i mnogi drugi.


Prsteni koji prekrivaju više od jednog prsta su također IN. Novine, koje već možete naći u nekoliko pristupačnih

                                                            





Elegantna pundza za samo 5 min.