subota, 2. lipnja 2012.

Kako izabrati svečanu haljinu prema tipu ?

PRI izboru haljine za maturalnu večer najvažnije je da obratiš pažnju na svoj tip građe. Bez obzira na to jesi li sitna, punašna, visoka ili puna oblina, mnogo je haljina koje će ti izvrsno pristajati, samo moraš znati što tražiš. Pogledaj nekoliko naših preporuka.

1. Niska i sitna poput Cheryl Cole


Djevojke sitne građe ne bi se trebale pokrivati teškim slojevima tkanine koje će ih vizualno "pojesti" već okrenuti slatkim haljinicama u kojima će istaknuti vitko tijelo. Ako si građena poput Cheryl Cole najbolje ti pristaju mini haljinice koje su uvijek u trendu, a uz njih obavezno iskombiniraj štikle sa visokom petom koje će produžiti i istaknuti tvoje lijepe noge. Možeš se poigravati izrezima haljine te odabrati tanke ili debele naramenice, srcolik izrez ili haljinu s golim leđima, a ako želiš isprobati nešto malo drugačije, odluči se za haljinu koja je sprijeda jako kratka, a straga duga do poda.
2. Visoka i mršava poput Blake Lively
Cure ovakve građe izvrsno će izgledati u supermodernim dugačkim haljinama. Možeš odabrati potpuno usku haljinu sa visokim prorezom, no najmodernije su dugačke haljine sa suknjom punog kruga koje zavodljivo lepršaju dok hodaš. Važno je samo da haljina ne bude ni prekratka ni preduga, pa je u butiku ili kod krojačice obavezno isprobaj sa štiklama koje ćeš nositi na maturalnoj večeri.
3. Cura s oblinama poput Kim Kardashian

Ako imaš lijepo tijelo poput Kim Kardashian nemoj se sramiti svojih oblina i pokušavati ih prekriti širokim haljinama u kojima ćeš izgledati nezgrapno. Radije se odluči se za neku od atraktivnih haljina u kojima ćeš izgledati poput prave dive. Duboke dekoltee i minice ostavi sitnijim curama, a ti se radije posveti elegantnim haljinama do koljena koje izvrsno pristaju tvojoj građi. također, možeš odabrati i dugačke haljine s visokim prorezom koje vizualno izduljuju figuru. Ako imaš punija prsa, obavezno obuci haljinu u kojoj bez problema možeš nositi grudnjak, a mi preporučujemo one na jedno rame, koje često nosi i sama Kim. Također zaboravi na štikle s remenčićima oko gležnja koje skraćuju figuru i odaberi najpoznatije oružje holivudskih cura - seksi štikle u boji kože!

4. Kruškolika građa poput Jennifer Lopez i Beyonce

Cure s malim grudima i širokim bokovima često se žale na svoju figuru, no zaboravljaju da neke od najvećih zvijezda današnjice imaju upravo takvu građu i uvijek izgledaju - spektakularno! Beyonce i J.Lo znaju da je sve u dobrom "raspoređivanju proporcija" i ne srame se svoje povelike guze već je ponosno ističu. Ako imaš kruškoliki građu, slobodno odaberi haljine s raskošnim gornjim dijelom. Našiveni volani, haljine s jastučićima i puf rukavima idealne su za tvoju građu, a duboki V izrez tvoj najbolji prijatelj. Slobodno se odluči i za glamurozne naušnice koje će privući pogleda na gornji dio tvog tijela, a možeš pribjeći i klasičnom krojačkom triku i odabrati svjetliji materijal za gornji dio haljine, a tamniji za donji.





Nema komentara:

Objavi komentar