nedjelja, 24. lipnja 2012.

Top pravila ljetnog make up-a

S dolaskom ljeta i make up mijenja svoje ruho te iz tamnih i prigušenih tonova prelazi u vrišteće nijanse kojima se slavi najtoplije i najopuštenije godišnje doba. Uz bronzere koji su neizbježna podloga ljetne šminke važnu ulogu igraju i trepavice koje i ljeti moraju biti duge i neodoljive



Nikuda bez bronzera
Bronzeri su prave zvijezde ljetnih make up kolekcija i svakako zaslužuju mjesto u vašoj ljetnoj kozmetičkoj torbici. Lagani su, lako se nanose i ten obasjavaju svilenkastim česticama koje djeluju poput sunčevih zraka. Najlakše ih je nanijeti širokom četkom, a osim na licu mjesto im je na vratu i dekolteu.
Za zdravi preplanuli izgled bronzer nanesite na čelo, bradu i nos, ispod jagodične kosti te uz liniju kose.
I ljeti koristimo puder!
Teški puderi koje koristimo u zimskim mjesecima svakako nisu stvoreni za tople ljetne dane, no puderi laganih tekstura i tonirane kreme su pravo rješenje. Tonirane kreme ne isušuju kožu već ju hidratiziraju te pružaju zaštitu, a ukoliko vam je za večernji izlazak potrebna dodatna zaštita, saveznika pronađite u laganom puderu u prahu.
Oprezno s maskarom
Maskara je sastavni i nezaobilazni dio ljetnog make up-a, no ona mora biti vodootporna jer će na visokim temperaturama ostati postojana. I ljetni imperativ su duge i neodoljive trepavice koje će vam pomoći da se pretvorite u zavodnicu ljetne noći. Crnu maskaru koju koristite tijekom cijele godine zamijenite ljubičastom, plavom ili tirkiznom!
U ljetnom looku dozvoljene su i umjetne trepavice, no ne pokušavajte s njima otići na jutarnju kavu ili na plažu. Rezervirane su za večernje izlaske!
A koja sjenila odabrati?
Vrijeme je da sjenila u zemljanim nijansama zatvorite u ladicu te posegnete za bojama. Igrajte se i uživajte te nabavite i pokoje kremasto sjenilo jer je otpornije na vlagu i manje će se nakupljati u predjelu kapka.
Tuš i olovka ne spavaju zimski san
Crta koju ste spretno povukli oovkom ili tušem najbolje će naglasiti oči stoga ih ne šaljite na spavanje zimskog sna već ih spremite u kozmetičku torbicu koju ćete ponijeti na ljetni odmor.
Oslobodite strast usana
Njegovane, lijepe i sjajne usne su jedan od glavnih aduta ljetnog looka. Dok ste na plaži zaštitite ih od štetnih sunčevih zraka SPF faktorom, a kad padne noć ukrasite ih uvijek modernim ruževima u crvenim i koraljnim nijansama ili ih premažite sjajilima u nježnim nijansama ljeta te ih pripremite za vruće ljetne poljupce.

Nema komentara:

Objavi komentar