utorak, 17. travnja 2012.

Izbjegnite greške kod čupanja obrva

Svaka žena zna da briga i njegovanje tijela nije lagan, već mukotrpan posao koji zahtijeva gomilu vremena, truda, volje, živaca i, što je najvažnije, fokusiranosti, jer samo jedna mala greška sve može upropastiti.


Jedno od osjetljivijih područja su svakako obrve, pri čijem uređivanju nerijetko radimo greške koje u sekundi mogu narušiti sav naš trud da izgledamo reprezentativno i primamljivo. 
Tako automatski narušavamo i naše samopouzdanje, jer smo svjesni da na našem licu nešto nije onako kako bi trebalo biti, pa stalno mislimo kako i drugi to vide.
Saznajte koje su najčešće greške pri uređivanju obrva koje neprestano ponavljamo te kako ih spriječiti.

Prva greška: Mnogi ljudi čupaju više dlačica odjednom, zbog čega se nerijetko dogodi da počupaju i više od onoga koliko su isprva planirali. Iscrtavanjem crte koja će vam pomoći i podsjetiti vas do kuda smijete čupati, odličan je način da se ova greška spriječi.

Druga greška: Zbunjuje vas pojam oblikovanje obrva? Ako zbilja ne želite promijeniti oblik vaših obrva, samo ga poboljšajte. Započnite s pronalaskom prirodno najviše točke vaših obrva, koja se nalazi poviše vanjskog kuta vaše šarenice. Ako je ono više od ostatka vaše obrve, uklonite nekoliko dlačica ispod te točke kako biste naglasili luk. Ako je, pak luk u liniji s ostatkom obrve, preskočite ovaj korak.

Treća greška: Čupanje u krivom smjeru. Dlačice pincetom ‘prihvatite’ što bliže njezinom korijenu i koži i obavite nježan, ali brz potez u smjeru prirodnog rasta dlake. Čupanje dlačica u smjeru suprotnom od onoga njihovog prirodnog rasta oštećuje folikulu, zbog čega bi dlačice mogle ponovno izrasti u krivom smjeru.

Četvrta greška: Dugačke dlake. Obrve počešljajte čistom četkicom za zube koju više ne koristite, a dlačice koje i dalje strše ošišajte makazicama i dalje poštujući oblik obrva. Čak i savršeno očupane obrve mogu izgledati kao grm kada su pojedine dlačice previše dugačke, što može dovesti do toga da previše počupate obrve pokušavajući ih posve ukloniti.

Peta greška: Boja. Iscrtavanje obrva olovkom odlično je, brzo i učinkovito rješenje, ali ponekad se može činiti previše umjetnim, pa za tu svrhu radije koristite puder. Trik je u tome da pronađete pravu boju pudera koji je za nijansu svjetliji od prirodne boje vaših obrva, nikako ne tamniji. Koristite malu kutnu četkicu s kojom možete raditi kratke poteze kako biste na što prirodniji način ‘spojili’ šminku s vašim obrvama.


Nema komentara:

Objavi komentar