subota, 21. travnja 2012.

Koristenje tusa za oci !


Nanesite tuš za oči bez poteškoća


Svi mi želimo da izgledamo sjajno i osjećamo se prekrasno, zašto onda ne bismo nanijeli tuš na oči. Tuš vam može definitivno dati onu senzualnost, klasični izgled ili seksi izgled ukoliko to želite da postignete. Problem je u tome što ne zna svako kako pravilno nanijeti tuš na oči. 



Prvo se malo poigrajte sa svojim tušem dok ne pronađete izgled koji vam se dopada ili pitajte neku kozmetičarku ili make-up artista za savjet, šta vama najbolje pristaje.

Već ste kupili tuš, bilo da se radi o onome tečnom ili u olovci. Prije nego što počnete stavljati tuš nanesite korektor, puder i sjenu na oči.

U zavisnosti od oblika vaših očiju počnite ga nanositi od ugla vaših očiju kod nosa i nemojte prestajati sa nanošenjem sve do kraja vaših očiju. Sve zavisi koliko debela želite da vam bude linija tuša, prvo označite to područje a zatim ga ispunite. Pokušajte zadržati ruku mirnom dok to radite.

Postoji 5 različitih oblika očiju: okrugle, ovalne, velike, sastavljene i razdvojene oči. Nanesite tuš u zavisnoti kakve oči imate:

Okrugle: Krenite od unutrašnjeg ugla ka vanjskom, što čini da izgleda produžetak linije, jer će vaše oči čini izduženijim.

Ovalno: Započnite liniju od unutrašnjeg ugla i završite je na vanjskom uglu, bez produžavanja.

Sastavljene oči: Želite učiniti da izgledaju kako da su udaljenije, to ćete učiniti tako što izvučete eyeliner malo deblje u unutrašnji dio oka i tanje prema kraju.

Rastvaljene oči: Neka vam bude tanja linija gdje počinje ugao oka, a deblja gdje se zavrašava.

Velike oči: Najbolje će biti da samo definišete liniju iznad vaših trepavica.

Ako pogriješite namočite štapić za uši u vodu i očistite neželjene linije. Nanesite puder ili korektor i pokušajte ponovo.

Nema komentara:

Objavi komentar