subota, 21. travnja 2012.

Sta obuci na vjencanje?

Doblili ste poziv za vjenčanje vaših prijatelja, a vi ne znate šta ćete obući? Znati kako se obući na vjenčanje veoma je važno. Ako ste obučeni previše fansy ili niste uopšte fansy sigurno ćete svima upadati u oko. To sigurno nije dojam koji želite ostaviti na vaše prijatelje i sretni par. Evo nekoliko savjeta koje možete iskorititi kada idete na vjenčanje. 
















1. Obratite pozornost na poziv. Ako upućuje na to da obučete formalnu haljinu ili crnu kravatu, onda znate da se morate potruditi da  izgledate lijepo i otmjeno. To znači da je u pitanju smoking ili odijelo i kravata za muškarce i duga svečana haljina za žene.

2. Obratite pažnju na mjesto održavanja vjenčanja. Ukoliko je vjenčanje vani, onda možete obući i neku casual varijantu, a ukoliko je vjenčanje u nekom otmjenom restoranu vaša odjeća mora biti prilagođena tom ambijentu.

3. Suzdržite se od totalnog casual looka, osim ako na pozivnici ne piše da se trebaju obući traperice i majica. Prije svega, vi idete na vjenčanje, a ne na popodnevnu kafu. Čak i ako je vjenčanje vani, sam čin vjenčanja je svečani, pa tako i zahtjeva određenu pristojnost kada je u pitanju oblačenje. Poslovna haljina ja krajnja granica do koje možete ići.

4. Izbjegavajte boje koje su previše jake i uzorke koji su previše divlji. Obje ove stvari će vam pomoći da se istaknete ali na lošem putu.
5. Imajte na umu vrijeme. Trebali biste odabrati odjeću koja je prikladna za sezonu kako bi se udobno osjećali. Provjeriti vremensku prognozu za dan vjenčanja, tako ćete znati da li trebate nositi kaput ili ponijeti kišobran.

6. Saznajte što će drugi gosti nositi. Ako njihov stil odgovara vašem stilu odijevanja možete se ravnati po njima, pa su vam manje vjerovatnoće da ćete pogriješiti.

7. U krajnjem slučaju, ukoliko ne znate kako se trebate obući pitajte mladenku ili mladoženju.  Oni će vam najbolje reći. Ali to koristite samo u krajnjem slučaju, ili ukoliko ste veoma bliski sa njima.
Pogledajte i nekoliko savjeta šta nikako ne trebate nositi na vjenčanje:
Bijelu boju. Bijela boja je razervisana za mladenku i vi je ne biste trebali nositi kako je ne biste zasjenili. Možete obući bijelu haljinu, koja ima neki print na sebi ili haljinu u krem boji.

Crno na dnevno vjenčanje.
Traperice.
Ništa što previše otkriva ili je previše seksi.
Ništa poderano, obojeno, preveliko ili premalo za vas.
Ništa bez rukava na religijska vjenčanja. Ukoliko se ipak odlučite za takvu haljinu, ponesite vestu, sako ili šal, čime ćete prekriti ramena. 









Nema komentara:

Objavi komentar